Behandelaren

Behandelmethoden

Behandelmethoden

Psychodynamische psychotherapie

Psychodynamische psychotherapie

Psychodynamische psychotherapie kan geschikt zijn wanneer iemand last heeft van ernstige psychische klachten, daarbij tegen steeds dezelfde patronen aan blijft lopen en daarin verandering wil aanbrengen. Psychodynamische psychotherapie is geïndiceerd wanneer deze klachten en problemen lijdensdruk veroorzaken en sociaal en/of beroepsmatig functioneren ondermijnen.

Lees meer
Groepstherapie

Groepstherapie

Ithaca biedt meerdere mogelijkheden tot groepstherapie. Groepspsychotherapie is psychotherapie in groepsverband, waar het leren van en met elkaar, in de interactie met andere deelnemers en de psychotherapeuten, centraal staat. De therapiegroep bestaat uit een beperkt aantal deelnemers en twee groepspsychotherapeuten die wekelijks bij elkaar komen.

Lees meer
Schematherapie

Schematherapie

Schemagerichte therapie is een therapievorm waarbij elementen zijn geïntegreerd van onder andere cognitieve gedragstherapie, Gestalttherapie en hechtingstheorie. Bij schematherapie wordt ervan...

Lees meer
EMDR

EMDR

Deze vorm van therapie is voor mensen die last blijven houden van gevolgen van een schokkende, traumatische ervaring zich onder andere uitend in het hebben van nachtmerries, herbelevingen of flashbacks. In het begin van EMDR-therapie wordt aandacht besteed aan oorzaak en achtergrond van de klachten.

Lees meer
Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

CGT is een verzamelnaam voor verschillende behandelvormen waarbij patiënten leren hoe ze beter kunnen omgaan met hun negatieve gedachten en gevoelens over zichzelf en hun omgeving, meer grip krijgen op hun gevoelsleven en indien van toepassing hun gedrag beter kunnen afstemmen op wat ze willen bereiken.

Lees meer
cropped logo RGB staand