Kosten Psychotherapie

Transparantie in Behandelingskosten

Ontdek hoe onze tarieven zijn opgebouwd en wat u kunt verwachten qua kosten voor uw psychotherapiebehandeling.

Ongecontracteerde Praktijk

Wat betekent dit voor u?

Ithaca is een ongecontracteerde psychotherapie praktijk en hanteert het Nza-tarief voor de vrijgevestigde ggz. Dit houdt in dat behandeling niet geheel vergoed wordt vanuit de basis verzekering.

Bekijk goed de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering welk percentage van de behandeling wordt vergoed. Houdt u er rekening mee dat u uw eigen risico (van minimaal 385 euro) hoogstwaarschijnlijk moet betalen.

pad naar heling

Tarieven voor Vrijgevestigde GGZ

Nza-Tarieven en Uw Kosten

Er zijn aparte tarieven voor de vrijgevestigde ggz. De tarieven zijn dus anders (en vaak lager) dan de tarieven voor ggz in een instelling. De tarieven zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza-tarief) In de tarievenzoeker van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vindt u alle maximumtarieven.

Tarieven voor Behandelconsulten

Kostenoverzicht

Bij ITHACA Psychotherapiepraktijk Amstelveen hanteren wij verschillende tarieven afhankelijk van de behandelaar en de duur van de sessie.
Hier is een overzicht van de kosten:

  • Behandelconsult 45 minuten bij een Psycholoog: €118,15
  • Behandelconsult 45 minuten bij een GZ-psycholoog: €128,40
  • Behandelconsult 45 minuten bij een Psychotherapeut: €156,72

Voor intakes, diagnostiek en sessies langer dan 45 min is het tarief anders, zie ook de tarievenzoeker.

Tarief onverzekerde zorg

Het kan zijn dat er geen sprake is van een DSM-V-diagnose of van een diagnose die niet valt onder verzekerde zorg, zoals aanpassingsstoornis of relatieproblemen. Dan betaalt u een tarief van €131,82 (per sessie van 45 minuten) vallend onder code OV0012 Niet-basispakketzorg raadplegen GGZ, zoals bepaald door de Nederlandse Zorg Autoriteit voor 2024.

Annulering / Afzegging

Bij het annuleren van uw afspraak binnen 48 uur (twee werkdagen) wordt er 90 euro in rekening gebracht, ongeacht de reden van annulering (ziekte, vertraging, pech onderweg etc.). Deze factuur is voor eigen rekening en kunt u niet declareren bij uw verzekeraar.

Wilt u meer informatie over de kosten van onze psychotherapiediensten of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u verder te helpen.